fr  /  cz

Knižní spolupráce, přednášky a diskuse

Sekce literatury a názorových debat je jedním z oddělení Francouzského institutu v Praze. Jejím cílem je stát se partnerem pro profesionály v oblasti literatury, ať už jsou to spisovatelé, nakladatelé, knihkupci, překladatelé, ředitelé festivalů nebo akademici. Zejména se jedná po podporu "nových hlasů" literatury a myšlení ve francouzském jazyce a pravidelnou spolupráci s malými a středními nezávislými nakladatelstvími.

Literární sekce se dále věnuje propagaci knih od frankofonních autorů, podporuje jejich překlad do češtiny, organizuje názorové debaty a stará se o multimediální knihovnu (mediatéku) Francouzského institutu v Praze. Součástí jejích aktivit jsou také pravidelné diskuse s francouzskými spisovateli a sledování aktuálního dění v oblasti francouzské literatury v České republice.

Francouzský institut v Praze pak zprostředkovává nakladatelstvím, překladatelům a spisovatelům informace o různých formách finanční podpory, kterou nabízí Francouzský institut v Paříži, Velvyslanectví Francie v České republice a francouzské Ministerstvo kultury.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Přidejte se k nám


Členská karta Francouzského institutu
Chci se stát členem