fr  /  cz

Francie na Světě knihy

Svět knihy 2018

Výstaviště Praha Holešovice
Výstaviště 67, Praha 7

Ve dnech 10. – 13. května 2018 bude v prostorách pražského Výstaviště probíhat knižní veletrh Svět knihy. Budete mít jednak možnost nakoupit knihy ve francouzštině, od knih pro děti a posledních knižních novinek, přes učebnice a literaturu faktu nevynímaje, a to v našem stánku (S 103).

A francouzská literatura je samozřejmě přítomna i skrze své autory!

Program:

Čtvrtek 10. 5. 

17h, Svět knihy – Autorský sál: Představení knihy Davida Foenkinose : Záhada Henriho Picka

Hlavní francouzským hostem Světa knihy je známý francouzský spisovatel a scenárista David Foenkinos, který na veletrhu uvede svůj poslední v češtině vydaný román Záhada Henriho Picka (vydává Argo, překlad D. Navrátilová). Francouzsky, tlumočení do češtiny.

Po debatě následuje od 18h autogramiáda Davida Foenkinose na stánku nakl. Argo (L407)

17h, Svět knihy– Literární kavárna: Caya Makhélé, představení knihy  „Pražská jitra“

Konžsko-francouzský spisovatel a dramatik Caya Makhélé představí svůj nový, magicko-realistický román. Ve spolupráci s festivalem Tvůrčí Afrika.



Pátek 11. 5. 

13h, Svět knihy – Lapidárium: Psaní ve 20. století: mezi korespondencí a marketingem

Vystoupí: David Foenkinos & Denis Thériault 

20. století bylo svědkem hned dvou revolucí v oblasti psaného slova: vymizení papíru z korespondence a nástup marketingu v nakladatelském průmyslu. Oba autoři se každý ze své perspektivy potýkají s následky těchto procesů: neviditelností „autora“ a „čtenáře“. Moderuje Jovanka Šotolová.

17h, Svět knihy – Sál komiksů: José-Luis Bocquet & Catel Muller: Představení komiksu Joséphine Bakerová

Francouzští autoři představí již svůj druhý komiks v češtině, který právě vyšel v Argu. Tanečnici Josephine Bakerová bylo dvacet let, když se objevila v Paříži a stal se z ní idol jedné generace umělců. Příběh silné ženy vyprávěný svižnou komiksovou formou.

Přidejte se k nám


Členská karta Francouzského institutu
Chci se stát členem