fr  /  cz

Čtenářský klub s Alžbětou Janečkovou - Autor: Leïla Slimani

Francouzská spisovatelka, novinářka a intelektuálka, Leïla Slimani, opustila svůj chladný styl a bolestná společenská témata, aby napsala příběh své francouzsko-marocké rodiny: On, maghrebský voják, si na konci 2. světové války odveze z Alsaska francouzskou nevěstu do nehostinné polopouště severní Afriky.
Země těch druhých, kniha inspirovaná setkáním autorčiných prarodičů, je působivá freska frankofonních dějin druhé poloviny 20. století a je první knihou zamýšlené trilogie držitelky Goncourtovy ceny a jedné z nejprodávanějších spisovatelek současnosti.

Alžběta Janečková je lektorka, překladatelka a autorka povídek. Pořádá online čtenářské kluby pro začínající autory v rámci projektu Kurzy z obýváku, a tématické kluby o francouzské literatuře pro SKIP (Svaz knihovníků a informačních pracovníků). Vystudovala angličtinu a francouzštinu a v současné době žije ve Španělsku.


Setkání může probíhat ve francouzštině nebo češtině. Není povinné mít knihu přečtenou, ale je výhodou být obeznámen s příběhem nebo jinými knihami autorky. Proč? Protože setkání je o dojmech a výměně názorů. Jste připraveni sdílet své dojmy? Doufám, že ano!

Zdarma

Přidejte se k nám


Členská karta Francouzského institutu
Chci se stát členem