fr  /  cz

Cleo T.

Cleo T. se vrací do Prahy! 8. března na koncert v Paláci Akropolis a 9. března povede workshop pro děti ve Francouzském institutu v Praze.

Palác Akropolis
Kubelíkova 27, Praha 3

Cleo T. je francouzská zpěvačka, v jejíž tvorbě se pop noří do zvukových snových krajin a divadelních emocí, kombinuje klasické a elektronické nástroje s éterickými vokály a filmovou atmosférou. Její hlas evokuje Kate Bush, Ninu Simone nebo temný romantismus Julee Cruise, hrdinky Lynchových filmů. Setkáváme se s Dantem a obskurními lesy, známými i neznámými básnířkami v citlivé úvaze o životě a vztahu mezi ženami a stvořením. Sama u klavíru, Cleo T. nás vyzývá, abychom otevřeli svá srdce a své bytí ne světě poeticky okouzlili.

Na turné se v roce 2024 vydala u příležitosti vydání svého alba How do you find your way in the Dark?. Hudebnice vždy věnuje pozornost uměleckému dialogu a zve ke spolupráci hudebnice z místní scény. Je to způsob, jak podpořit dialog mezi jazyky a kulturami a navázat spojení mezi tvůrkyněmi.

Cleo T. se na francouzské scéně pohybuje od roku 2010, kdy na vlastní náklady vydala album Songbirds Singing. V roce 2012 nahrála album Songs Of Gold & Shadow, na jehož vznik dohlížel producent John Parish, který spolupracuje s PJ Harvey. V březnu roku 2017 vydává album nazvané Shine, na nějž posbírala kolaborace s dvanácti hudebníky z celého světa – mezi něž patří elektroničtí producenti i představitelé žánru World music. Album producentsky zaštítil berlínský DJ Rodion. Poslední vydané album s vyšlo v roce 2023.

Koncert v Akropolis se koná v rámci koncertní série Femme Fatale, za podpory MHMP, MKCR, IFP a Liveurope.

Poslechněte si ukázku z nového alba
Prodej vstupenek do Paláce Akropolis  nebo v síti GoOut

Workshop v Mediatéce Francouzského institutu je zdarma.

 

Přidejte se k nám


Členská karta Francouzského institutu
Chci se stát členem