fr  /  cz

THE CROWN LETTER

THE CROWN LETTERBudeme chtít zítra ještě tančit? Příběhy pro budoucnost.

Ženy odsud a odevšad, angažované umělkyně, s odhodláním obýváme citlivý svět. Naše energie pramení častěji z naděje než ze zoufalství. V posledních třech letech (2020-2023) staví kolektiv The Crown Letter virtuální hrady z obrazů a textů na nestabilním materiálu: našich tělech v pohybu, našem světě v erupci. Tato výstava zkoumá cesty k vytoužené budoucnosti po stezkách lidových příběhů, po stezkách, které jsou často kruté a na nichž ztrácíme sami sebe, abychom se našli.



The Crown Letter je mezinárodní kolektivní umělecký projekt online pro svobodné vyjádření umělkyň, který iniciovala francouzská umělkyně Natacha Nisic na počátku pandemie Covid-19. Shromáždilo se v něm přes 50 umělkyň.

Přispívající umělkyně : Susan E. BARNET, Maithili BAVKAR, Anne BRUNSWIC, Adriana BUSTOS, Michelle DEIGNAN, Liza DIMBLEBY, Anne DUBOS, Cornelia EICHHORN, Dettie FLYNN, Claire-Jeanne JÉZÉQUEL, Kyoko KASUYA, Choi-Ahoi KYUNG-HWA, Saviya LOPES, Ruth MACLENNAN, Ana MENDES, Maricarmen MERINO, Aurelia MIHAI, Manuela MORGAINE, Neringa NAUJOKAITE, Natacha NISIC, Kasia OZGA, Sudha PADMAJA FRANCIS, Catherine RADOSA, Luise SCHRÖDER, Esther SHALEV-GERZ, Katja STUKE, Catalina SWINBURN, Valeria TRUBINA, Ivana VOLLARO, Emma WOFFENDEN.

Kurátorka : Catherine Radosa


Vernisáž výstavy proběhne 13. září v 17 hodin a od 18 hodin budeme v Kině 35 promítat krátkometrážní filmy, které vytvořily samotní umělkyně ze skupiny The Crown Letter. Vernisáž i filmové projekce jsou otevřené pro širokou veřejnost.

 

Přidejte se k nám


Členská karta Francouzského institutu
Chci se stát členem