fr  /  cz

Fête de la musique des Alumni

Zdarma a otevřeno pro všechny

Už jste se někdy procházeli 21. června ulicemi francouzských měst? Pokud ano, určitě jste nepřehlédli umělce různých stylů a žánrů, jak na krajích chodníku, vprostřed parku či v prostorách barů vzdávají hold svátku hudby! Bez těchto oslav à la française se již od roku 1982 prostě nelze obejít.

France Alumni Česká republika srdečně zve všechny Alumni* a jejich přátele (a všechny frankofily!), aby společně s námi oslavili nejen „La Fête de la musique“, ale také tak dlouho očekávaný návrat léta. 

Na programu: poznejte tři francouzské/frankofonní umělce v rámci hudebního putování:

 

  • 19:30-20:30 - Café 35mm (Francouzský institut v Praze - Štěpánská 35, Praha 1) : ASTOR PIJE SOLO - Duo zpěv/akordeon

"Správné šansonové duo nemůže vzniknout jinak než nad sklenkou červeného vína. Časy francouzské bohémy, dozvuky ulic staré Paříže, hluboké prožitky každodenní reality, to vše se propilo do charakteru kapely Astor pije solo.
Tato hudební dvojice čerpá především z repertoáru Edith Piaf, který občas dochutí argentinským tangem či žižkovskou polkou. Astor pije solo, svérázný hlas zbarvený energií francouzského šansonu doprovázený naléhavým zvukem akordeonu, Vám zaručeně zpříjemní letní soirée, ať už jste v Praze nebo na Montmartru."

O hodinu později a o pár kroků vedle...

 

  • 20:30-00h - Swim Bar (Štěpánská 36, Praha 1) : KODJAAKS + MILEIHA - House DJ set

KODJAAKS
"Kodjaaks pochází ze severní Francie. Nyní žije v Praze a je milovníkem všemožných druhů elektronické hudby. Tvoří v symbióze s různými styly : House, Uk garage, Deep-House, Disco/Funk, Break, Techno. Vystupoval v Chapeau Rouge a klubu Swim, záhy založil večírky Abstraction. Všechny jeho večírky jsou vždy stejně energické a autentické."
Soundcloud : https://soundcloud.com/kodjaaks

MILEIHA
"Mileiha je francouzský umělec žijící v Praze, který čerpá inspiraci z širokého spektra hudby, ale vyniká především v oblasti rominimalu, minimalu, micro house a deep techna. Hrál na mnoha místech mezi Paříží, Toulouse, Bordeaux, Dublinem, Prahou... a sdílel pódium se slavnými umělci jako Alci, Denis Kobralev, Bassam, DeWalta, East End Dubs a dalšími... Je součástí kolektivu Tarmac 3000 a má také vlastní label Romanesco Records."
Podívejte se na jeho různé projekty:
https://soundcloud.com/mileiha
https://soundcloud.com/romanescorecords/
https://facebook.com/Tarmac3000/

 


Tato akce je bezplatná a přístupná všem bez předchozí registrace.

*Jste Čech a strávil jste nějaký čas na studiích ve Francii ? Pak jste součástí komunity Alumni! Zaregistrujte se zde, nejpozději do 17. června 12:00: https://bit.ly/3x0OMSQ
Prvních 50 registrovaných Alumni bude mít nárok na nápoj zdarma v každém baru! 

Přidejte se k nám


Členská karta Francouzského institutu
Chci se stát členem