fr  /  cz

Laurent Bigot: D’un air instable / Nestabilní vzduch

Francouzský umělec Laurent Bigot rozeznívá skleněné a plastové lahve, kovové plechovky, balónky nebo části potrubí ve složitých systémech, které smazávají hranice koncertu, instalace nebo extrémního objektového divadla. Performance se odehraje 18. listopadu od 20:00 hodin v divadle Alfred ve dvoře

Ve snové noci se probouzejí tvárné i nestabilní předměty, oživené proudem vzduchu vháněného pod tlakem do jejich umělých plic. Ožívají, pohybují se, dýchají, praskají, pískají, říhají, vrní, mluví. Povídají si. Je lákavé si s nimi hrát. Laurent Bigot společně s nimi vytváří hudbu. Jsou to však partneři chytří a nepředvídatelní.

Performance D’un air instable přináší na scénu zapomenuté, vyřazené a opuštěné předměty, které se náhle, jakoby navrácené do divočiny, oddávají opět svým rituálům zvuků a gest. Obývají svůj vlastní svět, podivnou ozvěnu toho našeho, v němž po svém způsobu oslavují svou znovunalezenou vitalitu.

Vzniklo s podporou programu Teatroskop, který iniciovalo francouzské Ministerstvo Evropy a zahraničních věcí, francouzské Ministerstvo kultury a Francouzský institut v Paříži.

Vstupenky na GoOut prostřednictvím webu divadla Alfred ve dvoře.
 

Přidejte se k nám


Členská karta Francouzského institutu
Chci se stát členem