fr  /  cz

Na skok do Prahy

Tým festivalu českého divadla ve Francii Na skok do Prahy, který se koná od 17. do 20. června v Paříži, Arcueil i online, představil program letošního již třetího ročníku.

Na skok do Prahy se odehraje speciální, zčásti reálnou a zčásti online formou, v Anis Gras a v Českém centru v Paříži:

Naživo bude scénické čtení textu Jiřího Havelky Společenství vlastníků, online se poprvé ve Francii představí Činohra Národního divadla s představením Za Krásu. V online prostředí je připraven také projekt Procházky s českými autory, během kterých festival představí čtyři české dramatiky, čtyři francouzské režiséry, kteří budou zpracovávat úryvky jejich textů, a čtyři krásná místa po celé Francii, na kterých se tyto video-procházky odehrají.

V Českém centru v Paříži se uskuteční Den s českým divadlem, určený profesionálům v oblasti kultury, ale také všem, koho zajímá české divadlo a literatura. Hlavními hosty budou šéfdramaturgyně pražského Národního divadla Marta Ljubková a Daniel Špinar, umělecký ředitel Činohry ND.

V rámci doprovodného programu můžete vidět projekci snímku Lucie Bohdana Karáska, chybět nebude česko-francouzská konverzace a program pro děti. O výtvarné zastoupení se postará Karla Spolaak Hospodářská se svým fotografickým projektem Les visages suspendus.

Kompletní program najdete na webu, sledujte festival i na Facebooku.

Přidejte se k nám


Členská karta Francouzského institutu
Chci se stát členem