fr  /  cz

Lilian Lefebvre & Stamicovo kvarteto na Festivalu EuroArt

Lilian Lefebvre klarinet, vítěz mezinárodní soutěže Pražské jaro 2022
Stamicovo kvarteto: Jindřich Pazdera, housle, Josef Kekula, housle, Jan Pěruška, viola, Petr Hejný, violoncello


Program

Franz Schubert: Smyčcový kvartet a moll, č.13, D 804, Rosamunde
Jan Dušek: Unsent Letter pro klarinet solo
Johannes Brahms: Klarinetový kvintet h moll, op. 115


Festival EuroArt Praha se za dobu svého trvání stal samozřejmou součástí pražského kulturního dění v oblasti komorní hudby. Na koncertě 14. února od 19h30 vystoupí společně se Stamicovým kvartetem francouzský klarinetista Lilian Lefebvre, vítěz soutěže Pražského jara 2022.

Lilian Lefebvre po studiích na Konzervatoři v Lille pokračoval na pařížské CRR a získal prestižní cenu Prix de Perfectionnement. V roce 2017 byl přijat na CNSMD v Paříži, kde v současné době pokračuje ve vzdělávání. Jeho jedinečná hudební osobnost a přísnost mu vynesly několik ocenění na různých národních i mezinárodních soutěžích, například na soutěži Thomase Kutiho a na Evropské soutěži ve Valenciennes, jejíž byl laureátem.
Stamicovo kvarteto je rezidenčním souborem festivalu EuroArt. Ve svém repertoáru má kvarteto skladby jak českých, tak také zahraničních autorů. Během kariéry získalo uskupení také mezinárodní ocenění. Dvakrát obdrželo Grand Prix du Disque de l'Académie Charles Cros a též ocenění Zlatá ladička, udělované periodikem Diapason za nahrávky skladeb Antonína Dvořáka a Bohuslava Martinů nahraných společností Bayer Records. Vedle toho zvítězili ve srovnávací anketě londýnského časopisu Gramophone s nahrávkou kvartet z tvorby Leoše Janáčka.


Předprodej

Vstupenky na koncerty si buď můžete zakoupit v předprodejích a prostřednictvím portálu SMSTICKET.CZ, nebo si je rezervovat on-line prostřednictvím emailu info@euroart.cz. Vstupenky pak budou připraveny na Vaše jméno ve foyer sálu Martinů vždy 30 minut před koncertem.

Cena vstupenek: 350 / 250 Kč
 

Přidejte se k nám


Členská karta Francouzského institutu
Chci se stát členem